3 Temmuz 2012 Salı

Trafikte uzay çağı!

[Resim: 20111115094545_motor.jpg]



Amerika da faaliyet gösteren Lit Motors adlı şirket, trafikte dengeleri değiştirebilecek bir konsept araç üretti.



Şirket, motosikletin kolaylıklarından faydalanmak isteyen ancak güvenli sürüşten vazgeçmek istemeyenler için iki teker üstünde her zaman dengede durabilen bir motosiklet hayalini hayata geçirdi.



Şirketin Genel Müdürü Dan Kim, Motosikleti yeniden icat edeceğim diyerek işe başladığını söylüyor. Elektrikle çalışan, bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen motosikletin adı C1



C1, uzaktan bakınca akla önce bir motosikleti getiriyor. Ancak iki tekerli olmasının dışında motora benzer pek bir yanı yok. Bir otomobili andıran, tıpkı bir otomobil gibi bir direksiyonu ve göstergeleri olan bir araç bu. C1 i farklı kılan ise denge sistemi. Şirket yetkilileri herhangi bir yan ayağa ya da 3üncü tekere ihtiyaç duymadan dik durabildiğini söylüyor C1 in. Yandan çarpılsa da devrilmediği belirtiliyor. Yani araç, her şartta akslar arasındaki denge dağıtımı sayesinde ayakta kalabiliyor. Bunu sağlayan şey motorda bir gyroscope (Ciroskop) kullanılmış olması.



Motosikleti yaratan Dan Kim, Motor üreticileri güvenli motor üretmeyi hiç denemiyorlar. Ben, bunu yapmak istedim diyor. Şirketin internet sitesinde de bu durum şöyle açıklanıyor: Bu model motosikletin verdiği özgürlük hissi ve avantajıyla, bir arabanın verebileceği güvenlik ve rahatlığı birleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder